Семінар про організацію харчування дітей: про що говорили?

Спільно з Вараським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Рівненській області та відділу освіти, культури, молоді та спорту Рафалівської селищної ради 02 березня 2023 року відбувся семінар з керівниками, медичними працівниками, відповідальними у закладах освіти за організацію харчування дітей в тому числі в частині планування.

Сьогодні питання організації харчування дітей залишається одним із найбільш актуальних.

Принципи здорового харчування – це раціональний режим харчування та збалансований раціон.

Одним з найважливіших аспектів передбачених нормативними актами є складання примірного чотиритижневого сезонного меню, тому, що саме правильно складене меню та його дотримання забезпечує дитячий організм усіма корисними та поживними речовинами.  

На семінарі було обговорено нормативно-правові акти щодо організації харчування дітей в закладах освіти; розібрано помилки, які найчастіше трапляються при складанні примірних сезонних меню; наголошено на необхідності посилення контролю за роботою холодильного обладнання та умовами зберігання продуктів харчування, котрі швидко псуються, особливо в умовах відсутності електроенергії.

Кінцевою метою реформи є впровадження сучасних стандартів з організації харчування, внесення коректив в примірні меню відповідно до сезонності продуктів харчування з урахуванням нових рецептур, розроблення нових технологічних карток для приготування страв, покращення матеріально-технічної бази їдальнь (харчоблоків) закладів освіти, стану організації харчування учнів та вихованців, розбудова системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *