10 листопада в світі святкують Міжнародний день бухгалтера

10 листопада в світі святкують професійне свято бухгалтерів – Міжнародний день бухгалтера. Україна святкує День бухгалтера 16 липня, однак сьогодні, як ніколи раніше – ми в центрі усієї міжнародності.

Спасибі за ваш професіоналізм, за найточніші розрахунки і просто гідну роботу. Вітаємо з професійним святом – Днем бухгалтера! Будьте енергійні, оптимістичні і креативні. Не втрачайте вправність, примножуйте знання, домагайтеся всього задуманого! Зберігайте баланс і гармонію як на роботі, так і в сім’ї!

Історія свята

Міжнародний день бухгалтера, або Міжнародний день бухгалтерії було впроваджено 1972 року під назвою День бухгалтерської кар’єри. 1976 року цю назву замінили сучасною. 

Дата святкування була обрана через те, що саме 10 листопада 1494 року венеційський математик Луки Пачолі видав книжку “Summa de Arithmetica, Geometria, Proportioni et Proportionalita” (“Все про арифметику, геометрію і пропорції”). В ній поміж іншого містився докладний опис бухгалтерських ордерів, системи щоденного зведення дебету і кредиту, обліку активів, пасивів, капіталу тощо. Завдяки цій книзі Луку Пачолі прозвали “батьком бухгалтерії”.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту