Заходи з протипожежної безпеки під час жнив – запорука збереження врожаю!

В районі вже розпочалися жнива – гаряча пора для кожного хлібороба. Наразі погодна ситуація досить складна. Температура повітря висока, а дощів практично немає. У зв’язку зі спекою рівень пожежної небезпеки оголошено найвищий, 5 класу. А отже ризик виникнення пожеж дуже високий. Тому аграріям в цей період потрібно забезпечити здійснення необхідного протипожежного режиму, щоб неконтрольований вогонь вмить не знищив важку багатомісячну працю.

З метою недопущення виникнення пожеж у період збирання зернових нагадуємо основні вимоги норм з питань пожежної безпеки при збиранні врожаю:

  • до початку та на весь період збирання врожаю вся збиральна техніка, агрегати та автомобілі повинні бути обладнані первинними засобами пожежогасіння.
  • трактористи, комбайнери, їх помічники та інші особи, задіяні на роботах по збиранню врожаю, повинні пройти протипожежний інструктаж;
  • у період збирання забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях;
  • не дозволяється заправляння збиральної техніки пальним у хлібних масивах; заправляння машин пальним у нічний час у польових умовах.

СУВОРО забороняється курити та користуватись відкритим вогнем поряд із хлібними масивами.

Водії повинні пам’ятати, що, проїжджаючи поряд із хлібним масивом, не можна викидати недопалки в бік полів, це може призвести до пожежі із значними втратами.

Шановні громадяни, пам’ятайте, що дотримуватись вищезазначених вимог пожежної безпеки, а особливо під час жнив – обов’язок кожної людини! Лише спільними зусиллями ми не допустимо загорання хлібних масивів, адже це є основа економіки нашої країни.

Вараське районне управління ГУ ДСНС України у Рівненській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту